Mantarlı RedKek Tarifi

8 Temmuz 2013 Pazartesi

print this page
send email
MANTARLI REDKEK (MALZEMELER)
3 adet yumurta (1 sarı üzerine) , 15 adet çiğ mantar,
2 adet taze soğan, 1 su bardağı yoğurt,
Yarım paket tereyağı, 1 paket kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber,
2 su bardağı un Susam,
1 paket kırmızı gıda boyası,
1 space muffin

(HAZIRLANIŞI)
Mantarlar ince doğranır, tereyağı eritilir ve ılıtılır. Karıştırma kabına yumurta konur, kısa süre çırpılır. Yoğurt, yağ eklenir karıştırılır. Un, kabartma tozu, tuz, pul biber ilave edilir malzemeler homojen dağılana kadar karıştırılır. En son mantar ve ve space muffin atılır. Karışım yağlanmış fırın kabına dökülür. Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirilir. Kare kare keserek servise sunulur. Afiyetle uçulur..

UYARI: Pastanın lamerler dışında biri tarafından yapılması ülkemiz adına tehlikeli ve yasaktır!

0 yorum:

Yorum Gönder